Speciale stempelkussens, lakstempels, brandstempels, wiegstempels… waar vindt u ze?

Van zodra u iets specifieks nodig hebt om te stempelen, wordt het moeilijk om precies het exacte materiaal te vinden voor uw toepassing. Stempelen met een zelf-inktende stempel of met een houten stempel en stempelkussens zijn de meest bekende types van stempelen. Maar wat als u een brandstempel of een ander soort kussen om te stempelen nodig heeft? Dan wordt het zoeken? Nee hoor, professionele en ervaren stempelwebshops zijn erin gespecialiseerd!

Een brandstempel kopen, hoe doet u dat?

Brandstempels zijn stempels die een afbeelding branden in een oppervlak. Denk bijvoorbeeld aan een brandmerk in leer, in kunststof of in kurk. Of moet u een brandmerk plaatsen op uw verpakkingsmateriaal zoals houten kratten? Het branden met een stempel doet u niet zomaar. U heeft een gepersonaliseerde stempel nodig die precies die gegevens weergeven die u nodig heeft. Dergelijke stempels kan u makkelijk bij een degelijke stempelfabriek bestellen en daarbij ook nog eens uw eigen ontwerp bepalen. En dit kan allemaal online, via de webshop. U levert eenvoudig uw ontwerp aan in een formaat zoals jpg, tif… en u bestelt gewoon via internet. Daarnaast is het ook nuttig om bijvoorbeeld een stempelstandaard of een stempelhouder erbij aan te kopen. En heeft u meerdere stempels nodig? Dan hoeft u niet de volledige stempel te kopen. U kunt zonder problemen de afzondelijke brandstempel gravures laten maken en ze op een makkelijke manier in het montuur van de stempel monteren. Ook een vervangend verwarmingselement kunt u zomaar afzonderlijk kopen en zelf vervangen. En gaat u niet alleen in hard hout maar ook in zacht hout, leer, kurk of kunststoffen branden? Dan heeft u een warmteregelaar nodig. Die is ook in dezelfde webshop te koop. U kunt met andere woorden alle materiaal dat u nodig heeft om met een stempel te branden, tegelijkertijd bij een degelijke stempelfabriek aankopen. U bent dan zeker dat u het juiste materiaal heeft, dat het degelijk is, en dat het ook allemaal van hetzelfde merk en/of kwaliteit is.

Welk stempelkussen heeft u nodig?

Als u vaak stempelt, zult u misschien toch nog versteld staan van deze vraag. Maar inderdaad, er bestaan veel verschillende soorten stempelkussens. U heeft om te beginnen de gewone kussens voor inkt op waterbasis. Dat is de meest gebruikte inkt en daarom ook het meest gebruikte kussen. Maar als u met andere inkt werkt, heeft u ook een ander kussen nodig. Denk bijvoorbeeld aan sneldrogende inkt voor op gladde oppervlakten en inkt op olie- of alcoholbasis. Hiervoor heeft u een ander kussen dan het gangbare nodig. Of stempelt u met heel grote stempels, bijvoorbeeld de wiegstempels? Een gewoon kussentje is daarvoor te klein. U heeft dan een kussen nodig dat veel groter is. Ook dat hebben degelijke verkopers van stempelmateriaal.

Het grote voordeel van gerenommeerde webshops is dat u gewoon uw vraag stelt als u iets zoekt. Of u stelt uw project voor. Zij gaan samen met u zoeken naar de beste oplossing. Welke vorm van stempelen u ook wilt uitvoeren, ze geven u raad om tot een perfect resultaat te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *