Tips voor het kiezen van het beste bed

Als jij op zoek bent naar een bed dat je voor een langere tijd plezier zal brengen, is het natuurlijk belangrijk dat je een goed bed koopt. Nu kun je lukraak de eerste de beste beddenwinkel binnen wandelen en op ieder bed gaan liggen, maar je kunt ook door middel van wat vooronderzoek al een heel stuk verder komen. Om deze reden leggen we je met behulp van drie tips uit hoe jij het beste bed in jouw lokale beddenwinkel kunt vinden!

Het perfecte bed?

Voor we ingaan op de drie tips die komen kijken bij het vinden van het perfecte bed is het goed om te weten dat het vinden van het perfecte bed misschien wel een illusie is. Er bestaan tegenwoordig zoveel verschillende bedden en het ene bed moet op bepaalde manieren nóg beter zijn dan het andere bed. Hierin zien we vaak verschillen in prijs, oorsprong en bijvoorbeeld garantie. Betekent dat dan dat een goedkoop bed uit Nederland met weinig garantie voor geen meter ligt en niet bij je past? Zeker niet! Houd er rekening mee dat je in theorie dagen, misschien zelfs jaren zou kunnen zoeken naar ‘het perfecte bed’.

Boxspring of houten frame?

Het eerste advies dat we je willen geven, is dat het handig is om op voorhand de keuze te maken tussen een houten frame of een boxspring. Je kunt je ter plekke in een winkel natuurlijk laten adviseren en informeren tussen beiden, maar als het van tevoren vanuit je luie stoel kan, is dat misschien wel net zo makkelijk.

Het is goed om te weten dat beide opties veel voordelen met zich meebrengen. Zo geeft een stoffen boxspring je slaapkamer bijvoorbeeld een zachte uitstraling. Slaapt jouw huisdier bij je op bed? Dan kan een houten frame een uitkomst zijn. De strakke lijnen en het gladde oppervlak zijn makkelijk schoon te houden.

Op zoek naar het juiste matras

Als je hebt besloten een houten frame of een boxspring het beste voor jou is, is het goed om te kijken naar het volgende essentiële element: het matras. Het matras is één van de belangrijkste onderdelen van een bed. Als je matras hebt dat goed aanvoelt en goed bij jouw lichaam past, hoef je je eigenlijk geen zorgen meer te maken. Er zijn erg veel verschillende matrassen te vinden en daarom is het erg handig om de derde en laatste tip goed te onthouden!

Proef liggen!

Hoe kun je nu zeggen dat een bed lekker ligt, zonder dat je erop gelegen hebt? Voor jij besluit een bed te kopen, is het dus een must dat je altijd even aanvoelt of dit het bed is dat goed bij jouw lichaam aansluit. Proef liggen kan standaard bij professionele bedrijven als Slaapspecialist van der Schuit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *