Tips voor het stijlen van je kleding

Iedereen wil er goed uitzien. Het stijlen van je kleding is echter een lastige klus. Sommige mensen hebben er gevoel voor, anderen weer niet. Er zijn gelukkig een aantal basisregels waar je je aan kunt houden om je kleding goed te stijlen. Een goede stijl gaat niet alleen om het kopen van kleren van Fabienne Chapot, maar ook om  hoe je je kleren met elkaar combineert. Het kiezen van de juiste kledingstijl is een geweldige manier om je persoonlijkheid uit te drukken en je zelfvertrouwen te vergroten. Met deze tips kun jij zelf aan de slag gaan om de perfecte kledingstijl te creëren.

Investeer in tijdloze basisstukken

Om te beginnen is een goede tip voor het stijlen van je kleding om te investeren in enkele tijdloze basisstukken. Denk aan een mooie blazer, een goed passende jeans, een klassieke witte blouse en een paar mooie schoenen van Tamaris. Deze items vormen de basis van je garderobe. Je kunt ze op verschillende manieren stylen om verschillende looks te creëren. Het kan ook geen kwaad om aan deze stukken wat meer geld uit te geven, want ze zijn tijdloos. Het is in principe de bedoeling dat ze voor een langere tijd meegaan. Ongeacht wat de trend op dat moment is, ze zullen altijd gedragen worden. Naast kleding is het ook verstandig om te investeren in wat sieraden of een horloge die wat extra’s kunnen toevoegen aan een outfit. 

Ken je lichaamstype

Als je je kleding gaat stijlen, is het goed om je lichaamstype in beeld te brengen. Een bepaald kledingstuk past beter bij de een dan de ander. Dit komt voornamelijk doordat iedereen een andere lichaamsbouw heeft. Als je bijvoorbeeld een appelvormig lichaam hebt, kun je het beste kiezen voor kleding die de taille benadrukt en de buik verbergt. Als je meer een peerfiguur hebt, is het beter om kleding te kiezen die de aandacht naar boven brengt, zoals een opvallende top. Het kennen van je lichaamstype zal je helpen om kleding te vinden die goed past en je figuur flatteert. 

Wees trouw aan jezelf

Tot slot is het absoluut noodzakelijk om trouw te blijven aan wie je bent. Het is gemakkelijk om te worden beïnvloed door trends en wat anderen dragen, maar uiteindelijk gaat het erom dat je kleding draagt waarin je je prettig voelt en die je persoonlijkheid weerspiegelt. Als je jezelf probeert te dwingen om een bepaalde stijl te dragen die niet bij je past, zul je jezelf ongemakkelijk voelen en er niet op je best uitzien. Kies dus gewoon voor kleding die past bij jouw stijl, smaak en persoonlijkheid. Met deze tips creëer je hopelijk de perfecte stijl die jou een goed gevoel over jezelf geeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *