4 Tips voor een perfect gazon!

Een goed verzorgd gazon kan een echte eye-catcher zijn in je tuin, maar hoe verzorg en onderhoud je dat nou eigenlijk? In deze blog geven we je een aantal tips om ervoor te zorgen dat je gazon netjes, strak en verzorgd eruit blijft zien in zowel het voor- en najaar, de winter en de zomerperiode. 

Investeer in een goede grasmaaier

Het aanschaffen van een goede grasmaaier is het halve werk. Toch zijn er vele soorten en maten, in verschillende prijsklassen. De Stiga grasmaaier is een compacte en secure grasmaaier, die je gras in mum van tijd mooi recht maait. De krachtbron is benzine, maar de start is elektrisch, beter voor het milieu dus!

Weet wanneer je kunt beginnen met maaien

Wanneer je je gras na een lange winterperiode weer kunt maaien, is afhankelijk van een aantal factoren. Over het algemeen kun je vanaf halverwege maart je gras weer voor het eerst maaien, maar dit is zeer afhankelijk van het weer. Omdat het weer in Nederland in het voorjaar zeer onvoorspelbaar is, is het goed om de weerstations even in te gaten te houden voordat je je grasmaaier erbij pakt. 

Weet wanneer je vooral niet moet maaien

Het is belangrijk om te weten in welke periode je je gras kunt maaien, maar net zo belangrijk is het om te weten wanneer je het juist niet moet maaien. In het algemeen wordt er in de wintermaanden niet gemaaid, dit komt omdat het gras minder voeding uit de bodem kan opnemen en er minder licht is. Ook in het voorjaar, wanneer het ‘s nachts heeft gevroren, tijdens tropische temperaturen en wanneer het gras nat is, is het verstandig je grasmaaier nog even te laten staan. 

Weet de ideale hoogte van je gras 

Een strak gazon kun je creëren door te kiezen voor een bepaalde hoogte van je gras. De ideale maaihoogte is echter wel afhankelijk van het seizoen. In het voor- en najaar, waar over het algemeen veel regen valt en het gras dus snel groeit, is het verstandig om je gazon kort te maaien, rond 5 cm hoogte. Tijdens de winterperiode is het echter verstandig je gazon niet kort te maaien, waar je het beste 5 tot 6 cm kunt aanhouden als maaihoogte. Ten slotte is het in de zomer verstandig om je grashoogte tussen de 3 en 5 cm te houden, omdat het gras minder snel groeit door de lage hoeveelheid neerslag. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *