Dit moet je weten over de accu zitmaaier

Ben je op zoek naar een accu zitmaaier of Ego tuingereedschap? Wanneer je beschikt over een gazon dat groter is dan 100 vierkante meter, dan kun je eigenlijk niet zonder een goede zitmaaier. Een zitmaaier maait snel en heeft een breed maaidek, waardoor je er gemakkelijk grote stukken gras mee kunt maaien. Tegenwoordig heb je niet alleen meer keuze uit een grasmaaier op benzine, maar ook uit een elektrische zitmaaier. Accu zitmaaiers hebben verschillende voordelen, maar het belangrijkste voordeel is misschien wel dat ze geruisloos zijn. Dit maakt de zitmaaier op accu perfect voor mensen die grote stukken gras moeten maaien in een omgeving waar men rust waardeert. Het maaien van je gras op een zitmaaier met accu is voor zelf ook een stuk rustiger, omdat je niet continu hoeft te luisteren naar een lawaaiige motor. Naast het feit dat de zitmaaier stil is heeft dit type zitmaaier nog een aantal andere voordelen. In deze bijdrage vertellen we je hier graag meer over. 

Makkelijker in onderhouden en beter voor het milieu

Het hebben van een accu zitmaaier is ook qua onderhoud een stuk aangenamer. Het vervangen van bougies, het bijvullen van brandstof en het schoonmaken van de motor en de bijbehorende filters is verleden tijd. Zitmaaiers op accu zijn gemakkelijk schoon te maken en gaan hiernaast lang mee. Ook is een zitmaaier op accu goed voor het milieu. De zitmaaier heeft geen uitstoot, waardoor er geen schadelijke gassen vrijkomen. Dit is beter voor jezelf, voor de natuur en ook voor alles en iedereen rondom je tuin. 

Een oplaadbare accu

Omdat de accu van een accu zitmaaier oplaadbaar is, bespaar je ook op benzinekosten. Voorheen moest je dan naar de benzinepomp met een jerrycan om brandstof op te halen voor je zitmaaier, maar dit is met een accu zitmaaier niet meer nodig. Je sluit de zitmaaier gemakkelijk aan op het elektriciteitsnetwerk en wacht tot deze opgeladen is. De volgende keer dat je het gras wilt maaien, kun je dit geruisloos doen. 

Geruisloos grasmaaien

Het grootste voordeel van de zitmaaier op accu is misschien wel het feit dat deze geruisloos is. Ben je bijvoorbeeld van plan om vroeg in de ochtend te beginnen met maaien? Of ben je ’s avonds laat thuis en wil je nog even het gras maaien voordat het donker wordt? Dan hoef je je niet druk te maken om geluidsoverlast of klagende buren. Een zitmaaier op accu is erg stil. Dit is ook prettig voor jezelf. Je hoeft namelijk geen gehoorbescherming op en hebt minder last van een lawaaiige grasmaaier. Dit maakt de algehele ervaring een stuk beter. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *