Een goede huisvesting voor je vee

Een goede huisvesting voor je vee zorgt voor een optimaal welzijn van je dieren. Spinder stalinrichting kan je helpen om dit te realiseren. Spinder stalinrichting is een bedrijf wat in 1973 begonnen is en wat alles produceert en kan leveren voor een comfortabele stalinrichting. Koe vriendelijkheid is waar het om draait. Wat belangrijk is zijn comfortabele ligplaatsen, genoeg voerplekken, goede vloeren en natuurlijk schoon drinkwater. Dit zorgt ervoor dat je dieren gezond en stressvrij zullen leven op hun stal. Gezonde dieren hebben vaak een betere productie en een hogere levensverwachting. Zo betaald een gezonde en blije koe je vanzelf weer dubbel terug.

Stalinrichting online bestellen

Stalinrichting vind je vooral veel online in webshops. Verschillende specialisten zoals Van Winkoop die je graag voorziet van professioneel advies. De producten die Van Winkoop aanbiedt op zijn site zijn allemaal van hoge kwaliteit, zoals Spinder. Het voordeel van online bestellen is dat je zo de complete inrichting van je stal op een makkelijke manier kan samenstellen. 

Waar moet je op letten bij het inrichten van je stal

Wanneer je een stal wil beginnen met rundvee, dan zoek je naar de beste stalinrichting. Je kan er ook voor kiezen om eerst een tekening door een stalinrichter te laten maken, zo vergeet je geen dingen en heb je ook oog voor de details. Je wil het werk tenslotte zo makkelijk mogelijk maken en met een verkeerde stalinrichting kost het juist extra tijd. Tijd die je over wil houden voor leuke dingen. Bij een goede stalinrichting moet je zorgen dat je je dieren zo makkelijk mogelijk kan voeren en ook het drinkwater kan vervangen. Dieren moeten niet in hun mest gaan liggen, want een vervuilde koe heeft een verhoogde kans op ziektes. Op die onnodige kosten zit je niet te wachten. Je moet er dus voor zorgen dat je de mest goed en op tijd kan afvoeren. Een goede hygiëne zorgt voor een goede gezondheid bij je dieren.

Een logische looproute creëren

Een goede hygiëne in je stal is heel belangrijk, maar een logische looproute kan je ook helpen tijd over te houden. Wanneer je een logische looproute kan creëren in de stal kunnen je dieren makkelijk zelf van de ligboxen naar hun melk plaatsen lopen. Of van hun ligboxen naar de weide. Wanneer de dieren zelf de route kunnen lopen, scheelt dit erg veel tijd en werk. Een goede stalinrichting moet natuurlijk wel een tijd mee kunnen gaan, dus duurzame materialen zijn geen overbodige luxe. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *